Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

SORG

SORG

Hva er sorg?

Sorg er ofte en naturlig følelsesmessig reaksjon, noen ganger overveldende følelser, enten den stammer fra tapet av noe i livet, for eksempel av en kjær eller fra en terminal diagnose, samlivsbrudd, tap av jobb eller lignende.

En person med en trist reaksjon kan ofte føle seg følelsesløs og «fjern» fra den daglige rutinen, uten å kunne fortsette med de daglige rutinene, så lenge de har en følelse av tap.

Sorg er en naturlig reaksjon på tap. Sorg er både en universell og personlig opplevelse. Individuelle opplevelser av sorg varierer og påvirkes av tapets natur. Noen eksempler på tap inkluderer død av en kjær, avslutning av et viktig forhold, tap av jobb, tap av tyveri eller tap av uavhengighet gjennom funksjonshemning.

Eksperter ber sørgende om å innse at de ikke kan kontrollere sorgprosessen. Og anbefaler ofte å forberede deg på de forskjellige stadiene av sorg. Å forstå hvorfor de lider kan hjelpe, i tillegg til å snakke med andre. Og prøver å løse problemer som forårsaker betydelig følelsesmessig smerte, for eksempel å føle seg skyldig over en kjæres død.

Sorgen kan vare i flere måneder eller år. Generelt avtar smertene etter hvert som tiden går, og når de overlevende tilpasser seg livet uten en kjær, eller til nyheten om en terminal diagnose, eller til erkjennelsen av at noen de elsker kan dø.

Noen ganger kan profesjonell hjelp være nødvendig da sorgen blir for tung til å bære alene. Hvis du opplever det, kan du kontakte oss eller bestille en time her. Vi har kort ventetid.

Bestill time